Monday, 23 January 2012

Spaghetti Mushroom Tomato







Spaggetti Mushroom

Bahan-bahan:
2 biji besar bawang kuning-sebiji pun x pe tp saya suka banyak (potong dadu)^__^ 
1 paket daging@ayam cincang (saye beli brand Ramli)
3 biji buah tomato segar (dikisar)
1 tin tomato puree(yg separuh besar punye)
1 Sudu Serbuk Secukup Rasa
1 Sudu tepung jagung(bancuh dgn 3 sudu air)
1 bungkus Spaggetti (Brand San Remo. jgn salah beli yg halus pulak yer)
 -Rebus dgn sedikit campuran minyak masak. Lepas masak toskan kemudian campurkan dgn minyak jagung@butter@zaitun.

Cara-cara:
1.Panaskan periuk kemudian tumis sedikit bawang yg telah di potong dadu hingga naik bau.
2. Masukkan Daging@ayam dan kacau sebati.
3. Setelah agak masak, masukkan tomato yang telah dikisar tadi.kacau lagi.
4. Masukkan 1 tin tomato puree dan masukkan selebih bawang yg di potong dadu td.kacau lagi.
5.Campurkan sedikit air ke dalam tin td,kemudian tuang ke periuk td.masukkan sedikit serbuk perasa dan garam,sesudu "secukup rasa".Masukan lagi bancuhan tepung jagung td.biarkan ia pekat sendiri.
6. Setelah masak bolehkah sendukan letak di atas Spaghetti yang telah di rebus tadi.

Selamat menjamu selera...



No comments:

Post a Comment